fbpx
  • contact@example.com
Wij geven circulatiepompen een tweede leven: hoe eigenlijk?

Wij geven circulatiepompen een tweede leven: hoe eigenlijk?

Wanneer we zeggen: ‘Circopomp geeft circulatiepompen een tweede leven’, wat bedoelen we daarmee?

Ons keteninitiatief zet zich in om oude circulatiepompen van de schroothoop te redden en maakt zich hierbij sociaal hard voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Daarom werken we samen met het mensontwikkelbedrijf Rotterdam Inclusief. Hun medewerkers verzamelen alle ingezamelde pompen om deze te registreren en sorteren. Vervolgens geven we deze pompen de hoogst mogelijke mate van circulariteit, in samenspraak met de fabrikanten.

 Maar wat betekent dit eigenlijk? Wat gebeurt er precies met de pompen in de werkplaats? In dit artikel nemen we je mee met de mannen van de sociale werkplaats.

Wil jij ook pompen een tweede leven geven? Lees op onze informatiepagina hoe je mee kunt doen: https://lnkd.in/dz52_KBa

Meteen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van circulatiepompen ? Kom dan met ons in contact via het aanmeldformulier: https://lnkd.in/dRTf9zMw

Wat betekent het als we zeggen dat we pompen hergebruiken?

Als we kijken naar de mate van circulariteit volgens de ‘10R-ladder’, is de focus van Circopomp gericht op de levensduurverlenging van de pompen of onderdelen hiervan.

Maar begint het natuurlijk bij het inzamelen van oude pompen via de meer dan 150 inzamelpunten. Vanuit deze punten worden de pompen gecollecteerd en zo veel mogelijk elektrisch getransporteerd naar Rotterdam Inclusief. Hier staat een speciaal opgeleid team van medewerkers gereed om iedere pomp letterlijk in hun handen te nemen.

Alle pompen wordt door het team gecontroleerd, geregistreerd d.m.v. een speciaal ontwikkeld softwareprogramma, voorzien van een unieke QR code sticker en vervolgens gesorteerd naar merk en type.

Nu we weten hoeveel en welk type pompen per merk zijn ingezameld, wordt er met iedere fabrikant bepaald welke mate van circulariteit we de pompen kunnen geven. Nieuwe of nauwelijks gebruikte pompen kunnen natuurlijk gelijk een tweede leven krijgen en sommige modellen pas na reparatie of revisie.

Maar ook oude pompen die niet meer voldoen aan de huidige wet- en regelgeving, krijgen een tweede leven als onderdelen voor reparatie, of dienen als grondstoffen voor de productie van nieuwe pompen. Denk hierbij aan de metalen pomphuizen, de magneten en koperen windingen van de motor, de keramische assen of plastic behuizingen.

Circopomp is circulariteit in de praktijk: we hergebruiken zoveel mogelijk producten en onderdelen waardoor er geen nieuwe ruwe grondstoffen nodig zijn. Zo sluiten we de productieketen en maken we er een circulair proces van. Daarnaast maken we inzichtelijk wat we inzamelen en hoe dit zijn weg vindt naar een tweede leven.

Hoe kan ik meedoen?

Heb jij oude circulatiepompen die je een tweede leven wil geven? Meedoen aan ons initiatief is eenvoudig. Je kan de oude circulatiepompen retourneren bij onze inzamelpunten verdeeld over heel Nederland.

Zij collecteren de pompen en vervolgens worden deze (zoveel mogelijk met elektrisch transport) vervoerd naar de sociale werkplaatsen.

Het maakt niet uit welk merk, type of model circulatiepomp je wilt inleveren. Of de pompen nu kapot zijn of werkend, met of zonder kabel: alle pompen komen in aanmerking. Het enige wat we vragen is om de pomp droog te retourneren. Namens al onze ketenpartners: alvast bedankt!

Add a Comment

Your email address will not be published.